Här kommer det att läggas ut information som kan vara intressant och till nytta för medlemmarna.

20200115 hade styrelse möte, här kommer protokollet för er att läsa: Styrelseprotokoll 200115

190916

Styrelsemötets huvudsyfte var att förbereda ett förslag (vilket gjordes) om stadgeändringar inför det extrainsatta årsmötet den 20/10 2019. En inventarieförteckning över föreningens redskap och hjälpmedel finns, men ska utarbetas ytterligare. De större hjälpmedlen, men även andra förmåner, kommer redovisas mer precist på hemsidan med syfte att upplysa medlemmarna vad föreningen har att erbjuda.

Lördag den 28/9 2019 är det Mikaelimarknad på kyrkbacken i Öjebyn kl 10-14. Föreningen säljer smörgåsar, kaffe och kaka nere på Margretelund, men önskar nu volontärhjälp från föreningens medlemmar. Dokument med arbetspass för volontärer kommer publiceras och delas på Facebook. Synenämnden har sedan tidigare gett sitt godkännande av arrangerad loppis vid tre tillfällen per år, men i privat regi utan föreningens medverkan.

190818

Styrelsemöte inför årsmötet, där årsmötet förbereddes samt beslut togs om hemsidan.

190812

Stadgarna kommer att läggas ut under fliken stadgar snarast.

190811

Årsmötet är den 25 augusti enligt inbjudan som kom i juni. Varmt välkomna.

Valberedningen tar tacksamt emot namnförslag på personer som vill sitta med i styrelsen för föreningen.

190606

Ambitionen är att ha en levande kyrkstad. Det innebär att vi helst ser att så många som möjligt har luckorna öppna under sommaren och att vi gärna besöker våra stugor/rum både under veckor och helger. Annars skulle vi inte ha haft en lucköppningsdag. Formuleringen på Kyrkans papper som vi fått hem uppfattas som en beskrivning av kyrkseden och andemeningen var inte att skrämmas utan att värna om vår fina kyrkstad. Vid Synnämdens möte den 12/6 kommer synpunkter på detta att framföras från Kyrkstugeägarnas intresseförening.

190514

Styrelsemöte där det pratades kring Lucköppning 2/6 11:00 Gudstjänst i Öjeby kyrka och sedan bjuds det på fika I St Marys.

Årsmöte för föreningen blir 25/8 13:00 med korvservering från ca 12:00. Inbjudan kommer hem till alla medlemmar.

Vi diskuterade kring försäkringar och vikten av att ha sitt kyrkstugerum försäkrat.

2021 firar Piteå 400 år, spännande!

190404

Styrelsemöte, Marica Berglund var inbjuden för att prata kring lucköppning mm

Lucköppning sker söndagen 2/6 klockan 11:00 med Gudstjänst i Öjeby kyrka. Vi bjuder på kyrkfika på St Marys efteråt.

Påskmarknad 20 april 10:00-14:00 Palt och fikaservering.

Palt: 80 kronor per portion

Fika: 30 kronor

Om man vill hjälpa till i serveringen under Påskmarknaden mellan 10:00-14:00 så ring Birgit Grönlund 070-6300923.

Synnämd- 14/6 sker besiktning av kyrkstugor, det är uppdelat i tre områden.

Brandförsäkring till sitt kyrkstugerum rekommenderas.

Kyrkstugeägarnas intresseförening – diskussion kring namnändring gjordes i styrelsen efter förslag om att namnet inte riktigt visar var föreningen finns samt att det är ett långt namn – tillsvidare ligger namnet kvar men saken ska undersökas.

Toaletterna öppnas till påskmarknaden för kyrkstugeägarna samt att 3 toaletter och diskrum är under byggnad/renovering i häktet.

190115

Styrelsen hade möte, där bestämdes att Stig Nilsson och Roger Lundmark ska sitta från föreningen i Synnämnden som ska ha deltagare från kommun, församling och Kyrkstugeägarnas intresseförening. Synnämden kommer att träffas och börja sitt arbete med att se över Kyrkbyns, stugornas skick utvändigt, beräknat att komma i gång i maj/juni, 2019.

Har man fått avslag på rotavdraget för elinstallation ska man gärna söka igen, skicka då med försäkringsbrev, intyg från församlingen, gåvobrev alt köpekontrakt (kopior).

Tänk på att försäkra ditt kyrkstugerum, prata med ditt försäkringsbolag!

Lucköppningen diskuterades och styrelsen hade förslag på 2/6.

Toaletterna vid häktet och biblioteket är öppet nu under vintern. De övriga är stängda. Vi är lovade tre toaletter i häktet samt ett diskrum. Vi vet ej i nuläget när detta sker, vi hoppas snarast!!! 

Nästa styrelsemöte är den 4 april, det kommer mer information efter det mötet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *