Logotyp

Medlemsavgift 2023/2024

 

 

Medlemsavgift 2023/2024

I juni skickade vi ut inbetalningskort för medlemsavgiften 2023/2024 och under hösten har vi skickat ut en påminnelse i de fall där vi inte kunnat se att avgiften betalats.
En del har hört av sig med frågor och funderingar, så här kommer en uppdatering av läget.

 

När på året ska avgiften betalas?

Föreningens verksamhetsår är 1 juni till 31 maj kommande år. Eftersom verksamhetsår och kalenderår inte är samma sak betyder det att den som betalar sin avgift på våren tekniskt sett betalar för det år som snart är till ända.
En del har betalat i slutet av april eller början av maj, och då kommer det i juni ett inbetalningskort för nästa verksamhetsår, det som snart tar sin början. Då känns det som att man betalat dubbel avgift men de båda avgifterna ligger inom olika verksamhetsår.
Vill man undvika detta och ”komma i fas” är det bra att betala medlemsavgiften under juni eller juli, då blir det ett år till nästa inbetalning.

 

Missar vid inbetalning

Gällande registrering blir det ibland problem. Det är viktigt att skriva namn på ägare samt stugnummer så vi vet vem som betalar och för vilken stuga, exempelvis Anna Andersson, stuga 123:4
De som gör inbetalningen via exempelvis internetbanken missar ibland att skriva avsändare och stugnummer i meddelanderutan. Då får vi en inbetalning men vet inte vem som betalt eller för vilken stuga.
Ibland händer det att någon annan gör inbetalningen åt ägaren och skriver sitt eget namn och stugnumret. Även då uppstår problem, eftersom vi kan få uppfattningen att det rör sig om ett ägarbyte.
Är ni flera ägare i en kammare är det viktigt att var och en som vill vara medlem betalar sin avgift.

 

Jag har redan betalat

Om du vet med dig att du betalat avgiften nu under sommaren eller hösten men ändå fått en påminnelse kan du bortse från uppmaningen att betala, men hör gärna av dig. Betalningen kan ha missats men finns i vår kontohistorik. Tillsammans kan vi kolla så alla uppgifter kom med vid betalningen.
Naturligtvis ska ingen betala dubbla medlemsavgifter för ett år. Skulle det ändå ske kan vi lösa det med återbetalning eller genom att se det som betalning för två år framåt, du väljer själv.

 

Uppgifter till medlemsregistret

Har vi rätt kontaktuppgifter till dig? Vi uppdaterar medlemsregistret kontinuerligt och eftersträvar att ha korrekta uppgifter till alla medlemmar.
Vad vi behöver är för- och efternamn, adress och telefonnummer. En e-postadress underlättar kontakten avsevärt och är en stor fördel.
Vi följer GDPR och delar inte informationen med tredje part. Om en medlem lämnar föreningen raderar vi samtliga uppgifter.

 

Har du frågor kan du vända dig direkt till föreningens kassör, Kerstin Hansen: kerstin_hansen@telia.com